URGENTA MEDICALA – DOCUMENTE SI ECHIPAMENTE

URGENTA MEDICALA – DOCUMENTE SI ECHIPAMENTE

În caz de urgență medicală pentru un copil cu distrofie musculară Duchenne, este important să aveți la îndemână o serie de documente și informații esențiale care pot ajuta personalul medical să acorde îngrijirea adecvată. Acestea include urmatoarele:

Informații medicale: Asigurați-vă că aveți la îndemână informații medicale complete despre copil, inclusiv diagnosticul de distrofie musculară Duchenne, medicamentele pe care le ia și orice alergii la medicamente sau condiții medicale concomitente. Ar fi recomandat sa aveti si ultima scrisoare medicala sa bilet de iesire din spital

Lista cu medicamente:

  • Persoane de contact: Aveți la îndemână o listă cu numerele de telefon ale medicului specialist, ale unui centru de tratament sau clinică specializată în distrofia musculară Duchenne și ale oricărei asociații sau grupuri de sprijin care vă pot ajuta în situații de urgență.

Plan de gestionare a urgenței:

  • Dacă aveți un plan de gestionare a urgenței elaborat împreună cu medicul copilului, asigurați-vă că aveți o copie a acestuia la îndemână. Acest plan poate include informații despre intervențiile medicale de urgență, cum ar fi administrarea corectă a medicamentelor sau proceduri de resuscitare.

Act de identitate și card de asigurare medicală:

  • Asigurați-vă că aveți la îndemână actul de identitate al copilului și cardul de asigurare medicală. Acest lucru va ajuta la procesul de înregistrare și facturare a îngrijirii medicale.

Istoric medical:

  • Dacă există documente medicale importante, cum ar fi rezultate ale testelor, imagini medicale sau alte înregistrări relevante, asigurați-vă că aveți acces la acestea.

Instrucțiuni privind nevoile speciale ale copilului:

  • Dacă copilul are nevoi speciale în ceea ce privește mobilitatea sau asistența tehnică, asigurați-vă că personalul medical este informat cu privire la aceste nevoi.

Dispozitive de respiratie Bipap & Cough Assist:

  • Este vital să aveți întotdeauna cu voi dispozitivele de respirație Bipap și Cough Assist în cazul în care copilul are nevoie de ele pentru a respira. Asigurați-vă că sunteți pregătiți să le utilizați în situații de urgență și să le aveți la îndemână. Este important să discutați cu medicul copilului despre utilizarea corectă a acestor dispozitive și să le luați cu dumneavoastră atunci când călătoriți sau sunteți departe de casă.

Asigurați-vă că aceste documente și informații si echipamente sunt păstrate într-un loc accesibil și că toți membrii ai familiei știu unde se află. În cazul unui incident de urgență medicală, furnizarea rapidă a acestor informații poate face diferența în asigurarea că copilul primește îngrijirea corectă și în timp util.